Progresity blogs

Bekijk IBAK Panoramo Web (IPW) bestanden in de Rioolviewer!

Met de introductie van de Rioolviewer, kan je waar en wanneer je maar wilt bij jouw rioolinspectiedata vanuit de cloud. De toegankelijkheid van de Rioolviewer werd met open armen ontvangen door rioolbeheerders, aannemers en inspectiebureaus. Zo kan je alle data rondom de rioolinspectie zoals RibX–bestanden, foto’s en videobeelden direct uploaden en bekijken in de online omgeving.  
 
Met de nieuwste update van de Rioolviewer kan je nu ook IPW (IBAK Panoramo Web) bestanden  uploaden en bekijken via jouw web browser.

Wat is IBAK Panoramo? 

De rioolinspectievideo’s en foto’s in de Rioolviewer zijn gebaseerd op tijd. De Rioolviewer koppelt het tijdstip van de waarneming aan het juiste frame en schadebeeld. Hiermee kan je direct de juiste beelden raadplegen uit de gehele rioolinspectie 
 
Met IBAK Panoramo kan je je de rioolinspectie navigeren op basis van afstand. Met één klik via de muis of keyboard kan je je naar voren/naar achter, naar boven/naar beneden navigeren in een 360° view door de gehele rioolinspectie. Het is de Google Streetview van de rioolinspecties! 
 
Daarnaast kan je de IBAK Panoramo beelden ook bekijken in een 2-dimensionale of 3D weergave, waarmee je meetpunten kan selecteren en de lengtes en contouren kan meten. Met de nieuwste update kan je nu nog meer rioolinspectiedata kwijt in de Rioolviewer!

Wat moet ik doen voor de update?

Helemaal niets. Je hebt geen extra applicatie of module nodig om de IBAK Panoramo IPW beelden te bekijken. Vanaf nu kan je de IPW bestanden direct inlezen en raadplegen via de browser in de Rioolviewer.

Wil jij direct aan de slag met de nieuwste update, maar heb je nog vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.