Smart City Integration Platform

SCIP, het Smart City Integratie Platform waarmee gegevens tussen applicaties kunnen worden gedeeld en automatisch worden vertaald naar de daarvoor geldende standaard (IMBOR, GWSW, Handboek Bomen, NEN etc.)

SCIP Progresity

SCIP verbindt

Het beheer van de openbare ruimte bestaat uit verschillende vakdisciplines (verlichting, wegen, riolering, bomen, etc.). Veel specialisten maken gebruik van vakspecifieke software om hun werkproces uit te voeren. Dat zorgt ervoor dat waardevolle informatie over de openbare ruimte versnipperd raakt over verschillende systemen. Binnen het beheer van de openbare ruimte staan we ook voor grote uitdagingen variërend van het behoud van kennis en het werken met beperkte budgetten tot het bijdragen aan scherpe klimaatdoelstellingen. Om deze uitdagingen aan te kunnen gaan is het belangrijk om een samenhangend en actueel beeld te krijgen van de openbare ruimte én om verschillende werkprocessen op elkaar aan te sluiten. Zo kunnen we door dat gedreven te werken ons beheer elke dag efficiënter en slimmer uitvoeren.

Hoe werkt het Smart City Integratie Platform?

Door vakspecifieke applicaties direct aan te sluiten op het Smart City Integration Platform kan je met een eenmalige koppeling jouw data meervoudig delen met iedere andere applicatie. Met SCIP heb je op één centrale plek direct inzicht in alle koppelingen en één dashboard om uitwisselproblemen tot de bron te herleiden. Zo krijgt iedere lokale overheid volledig overzicht en volledige controle op alle data binnen de openbare ruimte. 

Stap 1: SCIP haalt informatie op bij de leverancier

Stap 2: SCIP vertaalt de informatie van de leverancier naar de standaard

Stap 3: SCIP vertaalt de informatie naar het formaat van de afnemer

Stap 4: SCIP zendt de informatie naar de afnemer

Kies ook voor slim beheer met Smart City Integration Platform

Het Smart City Integration Platform verbindt de gehele openbare ruimte met elkaar. Van informatiemanagers, gebiedsbeheerders, beheerders van een specifieke vakdiscipline tot aan softwareleveranciers. Met SCIP zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Ontdek het Smart City Integration Ecosysteem!

menu_dark-1

Integraal werken

Door de applicaties te koppelen via SCIP krijg je een integraal samenhangend en actueel beeld van de openbare ruimte.

menu_light (1)

Werkprocessen op elkaar aansluiten

Door te koppelen via SCIP worden de vele werkprocessen binnen de gemeente op elkaar aangesloten.

menu_dark-1

Datagedreven werken

Het koppelen via SCIP maakt het mogelijk om datagedreven te werken zodat we elke dag het beheer van de openbare ruimte efficiënter kunnen uitvoeren.

Kies ook voor een open en verbonden openbare ruimte.

Ben je benieuwd wat SCIP voor jou kan betekenen? Wij komen graag met jou in contact. 

SCIP shot dashboard