Progresity blogs

European City of Trees: Antwerpen

Soms zien wij door de bomen het bos niet meer. Het is niet meer bij te houden hoeveel bomen in Nederland worden beheerd met behulp van GeoVisia. De lijst met projecten in eindeloos. Naast de vele lokale overheden in Nederland weten ook onze zuiderburen ons goed te vinden. Zo ook de stad Antwerpen.

En wat is het dan prachtig om te zien dat Antwerpen de titel ‘European City of Trees’ heeft gewonnen! De European Arboricultural Council reikt deze prestigieuze award ieder jaar uit aan een Europese stad die met toonaangevende activiteiten extra inzet op groen, bos- en bomenbeleid. 

Dries de Smedt, expert groencalculatie en databeheer, ondersteunt vanuit zijn rol de gebruikers van GeoVisia.

“De toepassing is zowel voor nieuwe als bestaande gebruikers zeer laagdrempelig. GeoVisia Online maakt het mogelijk om buiten in het veld snel en efficiënt de boomcontroles te registreren. Om vervolgens real-time op kantoor te worden nagekeken en maatregelen uit te zetten. Met behulp van GeoVisia hebben wij de volledige grip op het beheer (van snoeien tot watergift) van ruim 100.000 bomen in de stad.” 

Samen met de medewerkers van stad Antwerpen hebben wij een uitgebreid bomenbeheerproces ingericht in GeoVisia. Op basis hiervan hebben de medewerkers van de stad de tooling in huis om het proces effectief uit te voeren. Met als resultaat een groene stad!  


Bron: Foto’s Ronny MULLENS